Wil je graag zelfstandig wonen, maar ben je er nog niet helemaal klaar voor? Dan kun je ervoor kiezen om begeleid te wonen. Je hebt je eigen kamer, toilet en keuken, maar je kunt 24 uur per dag hulp vragen aan begeleiders die overdag in het huis aanwezig zijn. Zij ondersteunen je met allerlei praktische zaken en helpen je om dingen zelfstandig te doen.

Je kunt er ook voor kiezen om met anderen in een woongroep te leven door samen een woning of bepaalde voorzieningen te delen. Je doet veel samen, zoals boodschappen halen, koken, eten en televisie kijken. Ook kun je je sociale vaardigheden oefenen met je huisgenoten. Dat is niet alleen leuk, je leert er ook veel van. Lukt het een keer niet om te koken, heb je hulp nodig of zit je ergens mee? Dan kun je altijd vragen of de begeleiding je helpt.

Unieke Thuiszorg heeft verschillende woonvormen voor volwassenen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking, gedragsproblemen, verslaving, psychische problemen etc. Je hebt je eigen kamer met badkamer, toilet en eventuele extra voorzieningen. Eten doe je in een gezamenlijke keuken, samen met je medebewoners. Als je een hoge zorgvraag hebt , kun je gebruik maken van *ADL-ondersteuning. Ook heb je een persoonlijk begeleider en een schaduw begeleider.