Wat wil jij met je dag doen? Jouw doel en wensen staan altijd voorop bij de activiteitencentra van Unieke Thuiszorg. Waar nodig en gewenst, kan Unieke Thuiszorg je daarbij ondersteunen. Wij hebben veel mogelijkheden voor het zinvol invullen van de dag. Je kunt creatief bezig zijn of computeren, maar ook paardrijden of toneel spelen. En nog veel meer. Onze centra voor activiteiten bevinden zich als het even kan midden in de samenleving.

Bij Unieke Thuiszorg kun je op veel plaatsen bezig zijn met je hobby. Ook zijn er verschillende locaties waar je aan activiteiten kunt meedoen die niet alleen leuk zijn, maar ook jou een stapje verder brengen. Eén ding hebben deze bezigheden met elkaar gemeen: je ontmoet er andere mensen. Je kunt actief zijn in een beschermde omgeving of juist in de wijk. Aan jou de keuze.

Unieke Thuiszorg heeft een horecagelegenheid die gerund wordt door onze cliënten, werknemers en vrijwilligers. Cliënten helpen in de keuken en in de bediening. Centraal staat hierbij de omgang met mensen. De dagbestedingsactiviteiten zijn altijd afgestemd op individuele ondersteuningsvragen, interesses en mogelijkheden; van vrijblijvend taarten bakken op eigen tempo tot klaarstaan voor de klant en service-gericht werken. De innemende bediening van onze cliënten zorgt voor verrassende contacten en geven klanten een onvergetelijke en gastvrije belevenis.

Unieke Thuiszorg heeft locaties waar creatieve dagbesteding aangeboden wordt, zoals ateliers en dagactiviteitencentra voor hand- en knutselwerk. Hier worden verschillende creatieve activiteiten verricht, zoals schilderen, houtwerk, brei- en naaiwerk, creatief zijn met papier-maché of klei, en decoraties maken. Activiteiten zijn altijd afgestemd op individuele ondersteuningsvragen, interesses en mogelijkheden, en kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Zinvol bezig zijn, gezelligheid en plezier, en kunstzinnige ontplooiing en creatieve vorming zijn de uitgangspunten.

Voor cliënten die graag in de buitenlucht werken en van de natuur houden biedt Unieke Thuiszorg verschillende dagbestedingslocaties in de natuur, zoals een groot terrein met groenvoorzieningen en een kinderboerderij. Deze locaties bieden actieve werkzaamheden aan in een relatief rustige omgeving. Mensen met een verstandelijke beperking, al dan niet met bijkomende problematiek, zoals psychische problemen, worden ondersteund door middel van het bieden van structuur en overzicht, of juist door het geven van bewegingsvrijheid. Tuinieren, dieren verzorgen en stallen schoonmaken behoren tot de mogelijkheden. Activiteiten worden gezamenlijk of individueel ondernomen, in een ontspannen sfeer.

Re-st-art is een samenwerking met www.stichtingrhienderencentrum.nl

Re-st-art is een project wat is ontstaan door de grote hoeveelheid afvalhout wat overblijft door het produceren van steigerhouten meubelen. In eerste instantie werden deze restanten verkocht als brandhout maar het is zo’n mooi materiaal dat het zonde is om het in het vuur te gooien.
Dus is er een project opgestart waar jongeren van deze reststukken hout, mooie verkoopbare decoratie-producten maken:

  • foto’s en teksten afdrukken op hout
  • naamborden / reclameborden
  • letters, woorden, namen
  • cijfers, huisnummers
  • vormen zoals harten, sterren, kerstbomen/ballen, paaseieren etc…
  • krijtborden
  • afbeeldingen en teksten gebrand in hout
  • tuindecoraties zoals voederhuisjes, vogelhuisjes

Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan gerealiseerd worden. Er is keuze uit een bestaand product uit onze voorraad, maar er wordt ook op aanvraag geproduceerd.

Als je de projectnaam leest als rest-art dan hebben we het over het bovengenoemde, maar er zit nog een andere productie in dit project en dat is re-start. Hier geven jongeren gebruikte meubels een tweede kans door ze eerst op te knappen en vervolgens een re-start te geven door ze te koop aan te bieden. Schuren, een nieuw likje verf, andere knopjes op een laadje, en soms is een kleine reparatie al voldoende om het meubeltje een nieuw leven in te blazen.

Dagbesteding van oud naar nieuw is een samenwerking met www.stichtingrhienderencentrum.nl

Het doel van dit project is, met het oog op recycling, gebruikte meubelen weer een nieuw leven te geven. De meubelen worden onderhanden genomen door onze jongeren, door deze schoon te maken en eventueel op te knappen.

Het atelier/kringloop “van oud naar nieuw” is geopend op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.