Welke woonvorm past bij jou?

Welke woonvorm past het best jou? Ga je voor zelfstandig wonen met een ambulante ondersteuning? Dan komt er een paar uur per week iemand langs om je te coachen. Volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben de keuze uit woonvormen met aangepaste voorzieningen. Je kunt ook kiezen voor meer beschermde woonvormen. Bijvoorbeeld wonen op 1 van onze woonlocaties met 24 uurs begeleiding in huis.

Hieronder lees je meer over de verschillende woonvormen bij Unieke Thuiszorg.

Als je zelfstandig woont, heb je een eigen (huur)woning. Een paar uur per week komt je begeleider op bezoek. Natuurlijk is er altijd iemand telefonisch bereikbaar. De begeleider helpt je met praktische zaken zoals geld, huishouden en werk zoeken. Maar ook met omgaan met emoties en sociale contacten. We noemen dat ambulante begeleiding. Je kunt ambulante ondersteuning krijgen in de regio’s Rheden, Arnhem, Nijmegen, Doetinchem/ Achterhoek.

Wie een beschermde woonomgeving nodig heeft, kan terecht op  1 van de woonlocaties van Unieke Thuiszorg. Je woont dan in een leefgroep met 24 uur begeleiding. Wonen op deze locaties gaat altijd in combinatie met andere vormen van ondersteuning, zoals begeleiding, dagbesteding ,werk, vrije tijd of verzorging.

Er is veel mogelijk. We hebben een overzicht van alle locaties voor volwassenen.

Wil je graag zelfstandig wonen, maar ben je er nog niet helemaal klaar voor? Dan kun je ervoor kiezen om begeleid te wonen. Je hebt je eigen kamer, toilet en keuken, maar je kunt 24 uur per dag hulp vragen aan begeleiders die overdag in het huis aanwezig zijn. Zij ondersteunen je met allerlei praktische zaken en helpen je om dingen zelfstandig te doen.

Je kunt er ook voor kiezen om met anderen in een woongroep te leven door samen een woning of bepaalde voorzieningen te delen. Je doet veel samen, zoals boodschappen halen, koken, eten en televisie kijken. Ook kun je je sociale vaardigheden oefenen met je huisgenoten. Dat is niet alleen leuk, je leert er ook veel van. Lukt het een keer niet om te koken, heb je hulp nodig of zit je ergens mee? Dan kun je altijd vragen of de begeleiding je helpt.

Unieke Thuiszorg heeft ook verschillende woonvormen. Je hebt je eigen kamer met badkamer, toilet en eventuele extra voorzieningen. Eten doe je in de gezamenlijke ruimte, samen met je medebewoners. Als je een hoge zorgvraag hebt , kun je gebruik maken van *ADL-ondersteuning. Ook heb je een persoonlijk begeleider.